Siirry sisältöön

Sasky ja FennoSteel Oy kehittävät yhteishankinnallaan metallialan oppimisympäristöjä Parkanossa

30/01/2020

FennoSteel Oy ja SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) kehittävät teknologia-alan vetovoimaisuutta, alan osaamista sekä koulutuksen ja yrityselämän välistä yhteistyötä hankkimalla yhdessä laserleikkauskoneen teräslevyn leikkaamiseen Saskyn Ammatti-instituutti Iisakkiin Parkanoon. Yhteinen oppimisympäristö otetaan käyttöön keväällä 2020.

Hankinnan tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat nykyaikaisten koneiden käyttöön ja yritysten toimintatapoihin. Tärkeää osaamista syntyy myös tuotannon ohjaukseen ja tuotteiden suunnitteluun liittyen. Yhteistyö helpottaa oleellisesti opiskelijoiden työllistymistä sekä osaavan työvoiman saamista lähialueen yrityksiin. Lisäksi oppisopimusten ja koulutussopimusten toteuttaminen helpottuu ja koulutuksen vetovoima lisääntyy. Hankinta toteutetaan omistussuhteella 51% (FennoSteel) / 49 % (Sasky). Ammatti-instituutti Iisakin tiloihin Parkanoon sijoitettavalla laserleikkauskoneella leikataan FennoSteelin tuotteisiin ja oppilastöihin tarvittavia osia.

FennoSteel Oy on Pohjoismaiden suurin henkilö- ja pakettiautojen, työkoneiden pakoputkistojen sekä teollisuuden ohutseinäisten teräsputkien valmistaja. FennoSteelin asiakkaita ovat johtavat Eurooppalaiset varaosien tukkukauppiaat, jakeluketjut, komponentti-, ajoneuvo- ja työkonevalmistajat sekä liikenneturvallisuustuotteiden että rakentamisen ammattilaiset. FennoSteelin tuotantolaitos ja logistiikkakeskus sijaitsevat Parkanossa.

Kutsumme median edustajat kuulemaan lisää Saskyn ja FennoSteelin yhteisestä hankinnasta sekä ammatillisen koulutuksen ja yrityselämän välisestä yhteistyöstä. Olette tervetulleita FennoSteel Oy:n tiloihin (Fennokatu 1, 39700 Parkano) 13.2.2020 klo 14.00.

Lisätietoja:

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja
SASKY koulutuskuntayhtymä, puh. 050 340 6221, antti.lahti@sasky.fi

Miiro Kuusikko, tuotantojohtaja
FennoSteel Oy, puh. 040 509 3809, miiro.kuusikko@fennosteel.com