Siirry sisältöön

Pakoputket ja emissiotekniikka

Laatupakoputkistojen valmistaja vuodesta 1985

FennoSteel on Pohjoismaiden suurin henkilöautojen, maatalous- ja työkoneiden pakoputkien ja pakoputkistojen valmistaja. Asiakkainamme ovat johtavat Eurooppalaiset varaosien tukkukauppiaat ja jakeluketjut sekä ajoneuvojen ja työkoneiden valmistajat. Kotimaan kuluttajamarkkinoilla tuotteemme ovat saatavissa lähes jokaisesta autotarvikeliikkeestä.

Ajoneuvoissa käytetty teknologia on ajan saatossa harpannut kohti suurempia moottoritehoja, pienempää polttoaineenkulutusta ja tiukempia päästö - ja meluvaatimuksia. Vahvat perinteemme antavat hyvän lähtökohdan keskittyä tässä muutoksessa oikeisiin asioihin: huippulaatuun, helppoon asennettavuuteen ja laajaan pakoputkien tuotevalikoimaan.

Katalysaattorit ja hiukkassuodattimet

Nykyaikaisen ajoneuvon pakojärjestelmässä katalysaattorit ja hiukkassuodattimet on integroitu osaksi pakoputkistoa. FennoSteel tekee yhteistyötä johtavien valmistajien kanssa tarjotakseen huippuluokan yhteensopivuuden ajoneuvon moottorin, päästöjenhallinnan ja äänenvaimennuksen välillä.

Ääriolosuhteisiin suunnitellut ja tehdyt pakoputkistot

Nopeat lämpötilanvaihtelut, tiesuola, lika ja kosteus vaativat pakoputkistolta paljon. Suunnittelun laadun varmistus, tuotteiden läpikotainen testaus sekä parhaat mahdolliset materiaalit ja tuotantomenelmät varmistavat soveltuvuuden näihin olosuhteisiin. Ei olekaan yllätys, että Fennon pitkäikäisyys tunnustetaan läpi koko asiakaskunnan.

Fennon tuotantomenetelmä on nimetty FPS:ksi, joka on lyhenne sanoista Fenno Production System. Toiminnassamme korostuu laatukeskeisyys ja jatkuva parantaminen kaikessa mitä teemme. FPS on yhdistelmä LEAN-työkaluja ja automaatiota itsemme näköisessä paketissa.

Sertifioidut pakoputket ja -putkistot

Tuotekehityksemme kehittää uusia malleja jatkuvasti vastataksemme alati kehittyvään tuotetarpeeseen. Kaikki Fennon pakoputkistot on kehitetty, valmistettu ja testattu EU direktiivin E70/157 mukaisesti. Vastaavasti katalysaattorimme ja hiukkassuodattimemme täyttävät lainsäätäjän niille asettamat vaatimukset. Vastapaineen ja äänitasojen osalta kaikki tuotteemme vastaavat alkuperäisiä ajoneuvovalmistajan tuotteita.

 

FennoSteel pakoputkistot ja muut tuotteet

Pakoputket

5100 nimikettä

Laaja ja huippulaadukas tuotevalikoima tunnetusti helpolla asennettavuudella.

 

Katalysaattorit

970 nimikettä

Teemme yhteistyötä johtavien katalysaattorivalmistajien kanssa.

Hiukkassuodattimet

250 mallia

Kattavasta DPF-valikoimasta löydät oikean tuotteen juuri oikeaan kohteeseen.

 

FennoSteelin laadukkaita pakoputkia ja pakoputkistoja

Laatu, ihmiset ja ympäristö

FennoSteel tunnetaan maailmalla tinkimättömästä laatuasenteesta. Laadukkaan toiminnan seurauksena niin tuotekehitys, tuotanto ja logistiikkatoiminnot ovat ISO 9001 sertifioituja.

Ihmiset tekevät laadun ja teemme parhaamme taataksemme turvallisen, motivoivan ja rohkaisevan työpaikan. OHSAS 18001 sertifikaattimme on seurausta systemaattisesta työstämme tällä saralla.

Olemme panostaneet kaikessa toiminnassamme ympäristöystävällisyyteen, josta osoituksena on Fennolle myönnetty ISO 14001 sertifikaatti. Kaikki tuotannossamme käytetyt prosessien oheistuotteet ja raaka-aineet joko hyötykäytetään omassa tuotannossamme tai kierrätetään asianmukaisesti lajiteltuina.

FennoSteelille on myös myönnetty Avainlippu korkean kotimaisuusasteen merkiksi. Olemme tästä hyvin ylpeitä.

 

Tuotekehitys vahvistaa asemaa pakoputkistojen edelläkävijänä

Laatu ja teknologia ovat FennoSteelin vahvuuksia erottua erittäin kovassa kilpailussa.

Materiaaliteknologia ja modernit tuotantomenetelmät ovat uusien tuotteiden suunnittelun lähtökohtia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi lujempia teräksiä, ympäristöystävällisiä äänenvaimennusmattoja sekä paisutusliitoksia koorroosioalttiiden hitsausliitosten tilalle.

Uudet tuotteet mallinnetaan kolmiulotteisesti ja toiminta simuloidaan melunvaimennuksen ja vastapaineen optimoimiseksi. Tietokoneavusteinen suunnittelu on välttämätöntä osien täydellisen yhteensopivuuden ja suunnittelun laadun vuoksi mutta myös varmistaa nopean suunnitteluprosessin. Näin saadaan vuosittain lanseerattua 300-400 uutta pakoputkimallia.

Kattavan simuloinnin jälkeen tuotteet testataan äänenvaimennuksen, vastapaineen ja tärinänkeston osalta. Oman tuotekehityslaboratorion mittausten lisäksi käytetään ostettuja laboratoriopalveluita sekä omaa testirataa.

Suomen ilmasto ja tieolosuhteet ovat erityisen kuormittavat pakoputkistolle ja koko pakojärjestelmälle. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteemme erityisesti näihin olosuhteisiin, joten voit luottaa FennoSteelin huippulaadukkaisiin tuotteisiin.

Pakoputken asennus - exhaust change
Pakoputken mallintamista

Yhteystiedot

Toimitusjohtaja
Toni Hämäläinen
Gsm +358 40 588 9348
toni.hamalainen@fennosteel.com

flag-fi flag-en

Liiketoimintajohtaja, pakokaasunkäsittely
Juha Laiho
Gsm +358 50 342 8828
juha.laiho@fennosteel.com

flag-fi flag-se flag-en flag-de

Vientipäällikkö
Heidi Karlsson
Gsm +358 50 527 1448
heidi.karlsson@fennosteel.com

flag-fi flag-se flag-en flag-fr flag-de

Tuotepäällikkö
Petri Keihänen
Gsm +358 44 063 4548
petri.keihanen@fennosteel.com

flag-fi flag-en

Vientiassistentti
Viktoria Kemppainen
Gsm +358 40 561 8980
viktoria.kemppainen@fennosteel.com

flag-fi flag-en flag-ru